kennis, strategisch advies & marketingconcepten voor 45+

45+ers aan het werk

 

Werken geeft voldoening. Door deel te nemen aan de arbeidsmarkt doet u sociale contacten op, voorziet u in een eigen inkomen en bouwt u op langere termijn een pensioen op. De hoge werkloosheid onder 50-plussers is een gemis voor de samenleving, vindt de PCOB. Want 50-plussers hebben de maatschappij veel te bieden: levenservaring, natuurlijk gezag, een hoog arbeidsethos, loyaliteit en inzetbaarheid. Veel talent en menselijk kapitaal blijven onbenut als ouderen thuis komen te zitten.

 

De arbeidsmarkt verandert snel. We moeten doorwerken tot 67 jaar, de pensioenregelingen versoberen en het prepensioen is afgeschaft. In 2009 ontwikkelden we daarom het manifest ‘Brug naar de Toekomst’ over het verhogen van de pensioenleeftijd en gelijktijdig het verhogen van de arbeidsparticipatie van 50|55-plussers. In het manifest stelt de PCOB dat zij (mede) verantwoordelijkheid wil nemen voor het bewerkstelligen van een mentaliteitsverandering rondom het (door) werken van mensen van 55 jaar en ouder.

Door de snelle toename van ZZPers en parttime banen wordt verwacht dat de flexibele schil in de arbeidsmarkt snel kan oplopen tot 40% of meer.

 

Juni 2015: UWV: herstel arbeidsmarkt zet door in 2015-2016. In de leeftijdsgroep tot 15-34 jaar wordt de sterkste afname van de WW verwacht. Het aantal 55-plussers met een WW-uitkering neemt in 2015 nog licht toe, om in 2016 iets te krimpen. Met name deze groep blijft een moeilijke positie op de arbeidsmarkt houden.

Zelfs het UWV zelf spreekt over een “verkrampte arbeidsmarkt voor ouderen”.

50volwassenenis50plusin2019

Het aandeel van 45+ers in de beroepsbevolking groeit door van 42,3% nu naar 43,6%

Ontvang de XOON nieuwsbrief

Schrijf je in voor de XOON nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van werk voor 45+ ers.

XOON AGEING werkt samen met

trendbox